sábado, 16 de febrero de 2008

ToTs CoNtRa La LEC


Impressionant la revolta que va provocar aquest moviment el passat 15 de Febrer!!
Tot i que m'esperava un grau més elevat de participació a Tarragona, em va enorgullir veure com les persones es fan escoltar.
La veritat es que veure a la gent unida per un objectiu comú et fa veure les coses de diferent manera... persones que no es coneixen, que no s’han vist mai, escridassant amb una sola veu.

Pocs dies abans em vaig assabentar de les represàlies econòmiques que rebrien els assistents al acte… una mostra més d’aquesta llibertat de la que disposem : Tens dret a manifestar-te, si ! però com a conseqüència et traurem 150€ (+o -) del sou aquest mes... fomenten molt el dret de expressió eh...

Tot i així la noticia, en la vessant sindical, diu que va participar el 80% dels docents. Aquesta mobilització va comptar també amb el suport del SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) que un dels punts dels que va voler deixar constància va ser la relació entre el fracàs escolar i la poca inversió en la escola pública. En contraposició el departament d’Educació va calcular que el 50% dels docents no va participar (no m’estranya, amb les sancions que es derivaven), la major participació la van fer els mestres de primària, el personal de guarderia i el de les IES van mostrar una participació molt per sota de les expectatives.
Les Terres de l’Ebre en canvi, van mostrar una participació molt més engrescadora, “ells sí que es van mullar”.
En fi que aquesta llei està donant molt de parlar i no molt positivament... considero que el seu fons, la seva intenció es bona. Tothom busca l’antídot al fracàs escolar i demés, però s’haurien de plantejar que si tant personal del món educatiu hi està en contra... pot ser es que alguna cosa falla, no?
Si voleu llegir la noticia:

No hay comentarios: